5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen

Minden szülő izgatott, amikor az első gyermekük a világra jön. Természetesen, nem csak a gyermek születését várják izgatottan, hanem a gyerekszoba berendezése és az újszülött számára szükséges holmik beszerzése is sok-sok izgalommal jár együtt. Hiszen mindenki a legjobbat szeretné a gyermekének, minden szülő arra vágyik, hogy a csecsemő minél kényelmesebben és komfortosabban érezze magát a szobájában. Az első és legfontosabb szabály, hogy nem szabad a dologra rágörcsölni, hiszen a kisbabák még javarészt esznek és alszanak, így valóban csak olyan berendezési tárgyak és egyéb kiegészítők szükségesek, amelyek segítik őt a sok-sok pihenésben és a nyugalom megteremtésében. Az első hetekben főleg nagyon sokat fog a pici aludni, így túl sok mindenre nem lesz szüksége az alapvető dolgokon kívül.
A pici baba érkezése - 5 egyszerű tipp, hogy az újszülött szobája kényelmes és komfortos legyen – nagy izgalommal jár együtt.

Kényelmes ágy

A kisbabák nagyon sokat alszanak a születésüket követően, ezért nagyon lényeges, hogy az ágyuk puha és kényelmes legyen. Mindenki tudja, hogy milyen ágyra van a picinek szüksége, de nem csak az a lényeg, hogy a gyermek számára biztonságos legyen a kiságy, hanem a benne lévő matracnak is kényelmesnek kell lenni. Az ágyban legyen puha takaró is, hogy mindig jó melegben legyen a baba, hiszen a kisbabák még igénylik a meleget.

Hintaszék

Ez a berendezési tárgy nem szerepel ugyan az első helyen, mégis fontos. Nem csak a babát nyugtatja meg, ha szopizás közben a mama ölében fekszik és a mama a hintaszékben foglal helyet, hanem az anyukára is pozitívan hat az ismétlődő, ringató mozdulat. Amikor a csecsemő már felismeri az édesanyját, akkor nem is kell minden pillanatban, minden sírásnál a babát ölbe venni, elég, ha csak látja a mamáját a hintaszékben ülni. Ez is hihetetlenül megnyugtatja.

Pelenkázó és kis szekrény

A kisbabáknak nincs még olyan sok holmijuk, de ami van, az jó, ha kéznél van, hiszen pelenkázás és tisztába tevés közben nem lehet csak úgy rohangálni, hiszen egy néhány hetes baba is legurulhat a pelenkázóról, így jó, ha a közelében van a kis szekrény és egy polc is, amit könnyedén el lehet érni, amikor a pici babánkat öltöztetjük, vagy éppen tisztába tesszük.

A hangulatot teremtő kiegészítők

A kiságyba szerelhető kiságyforgó vagy zenélő forgó is egy fontos dekorációs elem, de igazából funkciója is van, hiszen a picik nagyon gyorsan megnyugszanak, ha meghallják az ismerős dallamokat. Mindenképpen vásároljunk kiságyforgót a picinek, mert esténként megkönnyíti az elalvást, és amikor picit nagyobb lesz, akkor nagyon helyesen tudják tanulmányozni a zenélő figurákat.

A fali kép sem mindig dekorációs elem

Persze a falra ragasztott tapéta, vagy a falra festett mesefigurás képek dekorálják is a csecsemő szobáját, de voltaképpen már a pici fejlődését is szolgálják, hiszen nagyobb korábban mesélhetünk neki történeteket, meséket találhatunk ki a falra festett figurákkal kapcsolatban, de a gyermek megtanulhatja az állatok nevét, a formákat, és a színeket is elsajátíthatja ezek segítségével. Csecsemőkorában pedig nagyon szeretik nézegetni a babák ezeket a színes, nagyobb alakos képeket. Ha még nem tudod, hogy honnan szerzed be a bébiholmikat és a születendő babád szobaberendezéseit, nézz körül a Dovido oldalán, mert remek dolgok közül szemezgethetsz.

Kapcsolódó cikkek

Próbáljunk megnyugodni - Lelki egészség megőrzése szülőknek- és pozitívan gondolkodni.

Lelki egészség megőrzése szülőknek

A jelenlegi helyzetben, a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálunk a lehető leghiggadtabban viselkedni. Nagyon nehéz, hiszen a jövő bizonytalanságánál nincs is rosszabb érzés. Azonban, ha kialakítunk egy rutint az életünkben, úgy kicsit könnyebbé tehetjük a

A szülőnek minden otthoni feladatba be kell vonnia a gyermekét - hogyan segítsen a gyermek a konyhában? – hiszen így segíti őt abban, hogy önálló felnőtté váljon.

Hogyan segítsen a gyermek a konyhában?

Már az egészen kicsi gyermeket is bevonhatjuk a házimunkába, az otthonai, akár a konyhai feladatok elvégzésébe. Mutatjuk az ötleteket, miben segíthet a gyermek.

Lakásunk - Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel –a dekorációs elemekkel, kiegészítőkkel válnak teljessé.

Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel

A lakásunk igazán akkor válik otthonossá, amikor minden a helyére kerül. A bútorok, a kiegészítők és a dekorációs elemek is. A cikkben 4 dekorációs elemet mutatunk be.