Utazás Harry Potter mágikus világába

Az “Így készült a Harry Potter” stúdiótúra kötelező mindenkinek, aki rajong J. K. Rowling történeteiért. A londoni Warner Bros Studiosban, ahol a filmek nagy részét forgatták, ma már magunk is megtekinthetjük a kosztümöket, a felhasznált tárgyakat és a legfontosabb helyszíneket is.
Utazás Harry Potter mágikus világába - Harry Potter stúdió túra - irány London!

Ám a stúdiók nem csak annak kínálnak feledhetetlen élményt, akit korábban Harry Potter varázsvilága is beszippantott: a fantasztikus részletességgel felépített díszletek közt minden érdeklődő betekintést nyerhet abba, hogyan készülnek a filmek.

A vezetett túra során megismerhetjük a helyekkel és a színészekkel kapcsolatos háttértörténeteket. Megtudhatjuk például, hogy a Weasley család rókalyuk-otthonának falát tényleg annak az akkor kilenc éves Bonny Wright-nak a rajzai díszítik, aki Ginny Weasley-t alakította.

A legújabb attrakció Gringotts varázsbankja. Az 1500 négyzetméteres területen fekvő intézményt kétszer is felépítették: először olyan formában, ahogyan a széria elején láthatjuk, majd feldúlt állapotában is, ahogy az utolsó filmekben jelenik meg. Itt is feltűnő a részletek iránti elkötelezettség: még a bankban dolgozó koboldok előtt heverő értesítő levelek is meg vannak írva.

A lerombolt részen várja a látogatókat az egyik legizgalmasabb látnivaló: a felébredt óriássárkány ront nekik, tüzet okádva. A szimuláció a négydimenziós effekteknek hála lenyűgözően élethű.

Sok teremben kartonpapírból készült modelleken szemléltetik, hogyan haladtak az ötletek a megvalósítás felé. Így megtekinthetjük a koboldok kezdeti illusztrációit, amelyek alapján aztán az őket mintázó, zavarbaejtően részletes maszkok készültek. Ugyanez érvényes a különböző helyszínek tervrajzaira, egészen a megvalósításig. Ezek közül a leglátványosabb a Roxfort egész termet betöltő modellje a túra végén.

A vezetett túra alsó hangon is érdemes 3 és fél órát rászánnunk - akinek pedig gyengéi az ajándékboltok, annak ennél többel is számolnia kell. A kizárólag elővételben kapható felnőtt jegyek 45 fontba (mintegy 18 ezer forintba) kerülnek. A vezetett túrára minden nap sor kerül, ám minden időpont általában már hetekkel előre le van foglalva.

Maguk a stúdiók Londontól körülbelül egy órára találhatóak, így a látogatóknak megéri olyan hotelt keresni, ami a közelben van. A Mercure London North Watford Hunton Park Hotel például körülbelül 10 percre található, és a rajongók gyakori gyülekezőhelye. Egy dupla ágyas szoba itt éjszakánként 48 ezer forintba kerül.

Aki pedig Harry Potter rajongóként már egyébként is Londonban van, annak érdemes megtekintenie “Az elátkozott gyermek”, azaz “The Cursed Child” című kétrészes színházi előadást is. Ez J. K. Rowling könyve alapján készült, ami 19 évvel a regénysorozat befejezte után játszódik, és soha nem került filmvászonra. Itt is mindenképp megéri hamar foglalni, hiszen hetekkel előre elkelhetnek a jegyek.

Londoni szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

A gyermekünk és a barátai. Hogyan ismerjük meg őket?

A gyermekünk és a barátai. Hogyan ismerjük meg őket?

A gyerekek, egy bizonyos kor után már egyre több időt töltenek a barátaikkal. nyugodtak csak abban az esetben lehetünk, ha jó kapcsolatot ápolunk a gyermekünkkel, hiszen ekkor biztos, hogy a gyermek semmi őrültséget nem követ el a barátaival.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sportot a gyermek számára?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sportot a gyermek számára?

Egyes gyerekeknek kevés az iskolai testnevelés óra és szükségük van még több mozgásra, míg más gyermekek még sem lelkileg, sem testileg nem elég érettek arra, hogy különórákra is járjanak. Fontos a sport, de a gyermeknek érettnek is kell arra lennie.

A játékterápia 4 előnye

A játékterápia 4 előnye

Néha a gyerekek is kiborulnak. Hiszen annyi negatív történhet a családban, amely mély nyomot hagy a gyermek lelkiállapotán. Ilyenkor segíthet a játékterápia. Mutatjuk, hogyan!