Játékos mozgásformák az egész családnak

Akinek családja van, pontosan tudja, milyen nehéz összehozni egy olyan programot, ami mindenkinek megfelel.
Játékos mozgásformák az egész családnak

Ahhoz, hogy mindannyian egészségesek maradjunk, nem árt, ha rendszeressé tesszük a mozgást az életünkben. A kisebbeket erre nem mindig könnyű rávenni, de az alábbi ötletek segítségével egyszerűbb lesz őket is bevonni. Persze az is fontos, hogy nem feltétlenül kell arra helyeznünk a hangsúlyt, hogy sportolni fogunk, hanem elég, ha egy közös program az aktív mozgással kapcsolódik össze.

Ilyen megoldás például egy kirándulás, túra, esetleg kempingezés. Az outdoor tevékenységeknek több előnye is van, hiszen a természetjárás lelkünknek is jót tesz, nem csak a testünknek. A szép környezetben tett nem túl megerőltető séta a kisebbeknek is jó választás, amit feldobhatunk olyan izgalmakkal, mint az állatles, a növényhatározás, de akár bevethetjük a jól bevált trükköt is, és valamiféle tematika, például kincskeresés köré építhetjük a kirándulást. Ehhez persze szerencsés olyan útvonalat választani, amit a felnőttek ismernek, így a tervezés is könnyebb lesz.

A friss levegőn való mozgás korosztálytól függetlenül való mindenkinek, amit akár családi vakációvá is duzzaszthatunk, ha például kempingezni vagy több napra horgászni megyünk. A különféle matracok, kemping bútorok és kellékek maximálisan kiszolgálják a gazdájukat, így semmiben nem szenvedünk hiányt, ha mellettük tesszük le a voksunkat.Ha a vadvidék helyett maradnánk inkább a városi környezetben, akkor is akad olyan mozgásforma, amit mindannyian űzhetünk. Ilyen például a kerékpározás, amit szinte észrevétlenül tudunk becsempészni a hétköznapokba, ha például együtt tekerünk át a játszótérre, vagy a közelben lévő piacra. Biztonságos terepen kisebb versenyeket rendezhetünk, néhány bója felállításával máris kész a játékos akadálypálya. Kisebb túrákat is tehetünk, minél jobban megszokják a kisebbek a biciklizést, annál nagyobb kalandokra lehet velük indulni.

Bicikli hiányában is mozoghatunk a családdal, erre a legideálisabbak a labdajátékok. Számos variánsa létezik, de például a kosárlabda remek opció, ha esetleg a helyi parkban találunk palánkot, amit akár otthon is felszerelhetünk a kertben. Ezzel pedig kész is a kosárbajnokság terepe, ahol csapatokat alakíthatunk, és a játék során eldönthetjük például, hogy kinek a feladata lesz a mosogatás.Kapcsolódó cikkek

A gyerek fejlődését szolgálja - a családdal töltött idő 6 előnye –és még a szeretetkapcsolatot is erősíti.

A családdal töltött idő 6 előnye

A gyereknek szüksége van családi programokra, együtt töltött időre, hiszen ezek segítik őt a fejlődésben, a készségei, képességei kibontakozásában.

A zenehallgatásnak ezernyi pozitív hatása van - 7 ok, amiért a babáknak is zenét kell hallgatniuk- ezért is kell megszerettetni gyermekünkkel a zenét.

7 ok, amiért a babáknak is zenét kell hallgatniuk

A meseolvasás köztudott, hogy készséget és képességet képes fejleszteni. A zenehallgatásnak is vannak készség - és képességfejlesztő hatásai. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

A gyermeki lélek sérülékeny - A játékterápia 4 előnye - de egy jó terapeuta segít megoldani a gondokat.

A játékterápia 4 előnye

Néha a gyerekek is kiborulnak. Hiszen annyi negatív történhet a családban, amely mély nyomot hagy a gyermek lelkiállapotán. Ilyenkor segíthet a játékterápia. Mutatjuk, hogyan!