Grecsótól és Böszörményitől a gyereklélekig + gyerektábor ajánló

Tudtad? J. K. Rowling Harry Potterének kiadását tucatnyi alkalommal elutasították. Ez vigasztaljon, amikor írói babérokra törsz, de attól tartasz, hogy nem fognak meg- és elismerni.
Grecsótól és Böszörményitől a gyereklélekig + gyerektábor ajánló

Addig is azt teheted, hogy gyakorolsz, véleményezteted műveidet, illetve hallgatsz az okos és jót akaró kritikákra. Válj jobb alkotóvá, fejlődj a PEOPLE TEAM egyhetes, élő irodalom és kreatív írás elnevezésű táborában, ahol idén is számíthatsz híres szerzők megjelenésére.

James Joyce: Dublini emberek. Margaret Mitchell: Elfújta a szél. William Golding: A Legyek Ura. J. K. Rowling: Harry Potter. Tudod, mi a közös a felsorolt könyvekben? Hogy mindet legalább tucatnyi alkalommal elutasították a kiadók. Ne keseredj el, ha úgy érzed, írói vénával rendelkezel, de esélyed sincs arra, hogy J. K. Rowling nyomdokába lépj – az egyetlen csalódás akkor érhet, ha nem méretteted meg magad.

Hass, alkoss, fogadd el a kritikát!

Önmagad fejlesztése elengedhetetlen: tervezz, írj sokat szenvedélyesen, és mutasd meg elkészült költeményeidet vagy elbeszéléseidet szeretteiden kívül szakembereknek is, akik tanácsaikkal segíthetnek jobbá válni. Kezdd irodalomtanároddal, majd iratkozz be egy kreatívírás-tanfolyamra, és amint elkészültél műveddel, keress fel egy kiadót. Készülj fel minden eshetőségre, és tudatosítsd magadban, hogy az elutasítás nem jelent egyet azzal, hogy értéktelen vagy. Amennyiben kíméletlen kritikával találkozol, ne keseredj el, inkább idézd Pliniust, aki szerint nincs olyan rossz könyv, amelyből ne tanulhatnánk valami jót. Ha kételkedsz magadban, már olyan tulajdonság birtokában vagy, amely a legnagyobb elmék és tehetségek sajátja. Ne keress kifogásokat! Nem kell attól sem tartanod, hogy túl fiatal vagy: az izomsorvadással élő Böszörményi Gyula tizenévesen kezdett el cikkeket, glosszákat és novellákat írni. Forgatókönyvek és meseregények (a Gergő- és Zsófi-sorozatok) is fűződnek a nevéhez. A címben jegyzett másik alkotó, Grecsó Krisztián publicisztikával kezdte, majd szerkesztő lett. Verseket, forgatókönyveket, dalszövegeket és színdarabokat ír, regényeit pedig több nyelvre lefordították. Szeretnél hozzájuk hasonló karriert befutni? Akkor tégy érte!

Táborra fel!

Tudtad, hogy léteznek tematikus nyári táborok? Egy hét alatt rengeteget tanulhatsz egy jól megválasztott programsorozat segítségével. A PEOPLE TEAM idén is megszervezi a KREATÍVOK + MŰVÉSZEK szekció részeként élő irodalom és kreatív írás elnevezésű táborát, amelyet a Pongrác Könyvkiadó támogat. Ide 10–17 éves kreatív fiatalok jelentkezését várják. Kipróbálhatod magad több műfajban, amihez csak kedved van. Számíts arra, hogy kielemeznek – ez nem baj, sőt, hiszen a javaslatok által is fejlődsz. A jó fej egyetemista oktatókon kívül meglepetésvendégekre is számíthatsz, a PT irodalomtáborait turnusonként négy-öt művész látogatja meg. Az elmúlt évek névsora is illusztris: a fentebb említett Böszörményi Gyula, Bódis Kriszta, Falcsik Mari, Garaczi László, Hidvédi Nóra, Jász Attila, Jónás Tamás, Kabai Lóránt, Kiss Judit Ágnes, Kukorelly Endre, Rudolf Panka, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és még sokan mások emelték már a kecskeméti rendezvények színvonalát. Érdekel, idén kivel találkozhatsz? Akkor jelentkezz ide kattintva!

Kapcsolódó cikkek

Segítség, tinédzser a gyermekem! Milyen hibákat követhet el a szülő?

Segítség, tinédzser a gyermekem! Milyen hibákat követhet el a szülő?

A tinédzserekkel nem könnyű bánni, hiszen az egyik pillanatban örömmel ugrándoznak, a másikban pedig zokogva kucorodnak össze egy sarokban. Próbáljuk megérteni a kamaszok érzéseit és viselkedését és akkor nekünk, felnőtteknek is sokkal könnyebb lesz a dol

Jó barátság a gyerekünkkel: nem lehetetlen

Jó barátság a gyerekünkkel: nem lehetetlen

A szülő - gyermek kapcsolat alapja a bizalom. A gyermek csak akkor fog barátként tekinteni ránk, ha megbízik bennünk.

5 dolog az igazi családi élet megteremtéséhez

5 dolog az igazi családi élet megteremtéséhez

Mindenki boldog családban szeretne élni. Azonban ezért tenni is kell. Nem várhatunk el mindig, mindent a másiktól, nem gondolhatjuk, hogy a családon belül csakis egyetlen ember felelős a boldogságért. Mutatjuk, mi kell a családi boldogság megteremtéséhez.