A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetésnek terápiás hatása van. Nem csak a szülőknek, a gyerekeknek is szüksége van arra, hogy boldogok legyenek, hogy néha részük legyen egy-egy kiadós nevetésben. A nevetés gyógyító hatással rendelkezik és megnöveli a szervezet védekezőképességét. Azok az emberek, akik gyakran nevetnek, kevesebbszer betegszenek meg, mint az örökké szomorú, morcos társaik. A nevetés, a gyermekek esetében is csökkenti a szorongás mértékét és lelkileg is pozitívan hat rájuk. A cikkből kiderül, hogy milyen hatásai vannak a nevetésnek, és hogyan nevessünk többet a gyermekünkkel.
A jókedv fontos - A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel –egészségmegőrző szerepe van.

A nevetés ereje és a fizikai egészség

A nevetés csodás hatással van az egészségre. A gyakori jókedv megerősíti az immunrendszert, emellett pozitívan hat a keringésre és a szív egészségét is megnöveli. Mivel a nevetés segít az izmok ellazításában, így kevésbé leszünk stresszesek, hiszen stressz hatására, megfeszülnek az izmok és ez akár még fájdalmat is okozhat.

A nevetés ereje és a mentális egészség

A nevetés tehát csökkenti a stresszhormonok szintjét, így megelőzhetjük a szorongás és a depresszió kialakulását. A rendszeres jókedv endorfin hormonokat szabadít fel a szervezetben, így ez fokozza a hangulatunkat.

Családi magazin cikk közepi banner

A nevetés ereje és szociális élet

A nevetésnek még kapcsolaterősítő hatása is van, hiszen megerősíti az emberek közötti köteléket, kapcsolatot. A jókedv, az emberek közötti együttműködést is megtámogatja, így segítséget nyújt a családi kapcsolatok megerősítésében.

A családi hangulat meghatározó

A jókedv ragadós. Szoktuk gyakran mondogatni. És milyen igaz! A jókedv, nagyban meghatározza a családi hangulatot. Amennyiben a családban többnyire a jókedv uralkodik, az még a teljesítményünkre is pozitívan hat, ellenben az állandó szomorkodás és a depressziós hangulat megmérgezi a családi kapcsolatokat és teljesítménycsökkenést von maga után.

Tippek a rendszeres nevetéshez a családban:

1. Olvassunk rendszeresen vicceket otthon.

2. Játszunk a gyerekekkel mókás játékokat.

3. Bábozzunk. A bábozással nagyon jó hangulatot teremthetünk, amennyiben a gyerekeink még kicsik.

4. Énekeljünk közösen!

5. Táncoljunk együtt!

6. Ünnepeljünk annyit, amennyit csak tudunk. Alkalmat mindig lehet találni az ünneplésre.

7. Ha kisebbek a gyerekek, bújócskázzunk velük. Ez is egy jó móka lehet.

8. Játszunk grimaszversenyt.

9. Utánozzunk híres komikusokat, a család tagjainak pedig ki kell találni, hogy éppen kinek a bőrébe bújtunk.

10. Az Activity is egy kiváló lehetőség a mókázásra.

11. Nézzünk közösen vígjátékokat és családi filmeket.

12. Készítsünk mókás figurákat a kisebbekkel.

13. Sátorozzunk az udvaron.

14. Süssünk együtt, vicces, mesebeli figurákat.

A lista végtelen

Természetesen, nem csak ezek a módszerek léteznek, hogy jókedvre derítsük egymást. Ezek csak ötletek, amelyek segíthetnek a jó hangulat megalapozásában. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a gyermeknek egy biztonságot jelentő családra van szüksége. Ott, ahol a gondokat nem tragédiának, hanem kihívásnak tekintik a szülők, a gyermek is nagyobb biztonságban érzi magát, mint egy olyan családban, ahol a legkisebb problémától is összeomlanak a szülők.

Kapcsolódó cikkek

A jókedv fontos - A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel –egészségmegőrző szerepe van.

A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetésnek fontos szerepe van az egészség megőrzésében. Miért ne nevethetnénk minél többet a gyermekünkkel? A jókedv, biztonságot is nyújt a gyermeknek. Mutatunk néhány ötletet a jókedv megteremtésére.

A szülő feladata - 5 motivációs tipp lusta gyermek esetén- hogy a lusta kamasznak feladatokat adjon.

5 motivációs tipp lusta gyermek esetén

A kamaszokkal nem olyan egyszerű bánni, főleg, amikor a lustaságuk kerül előtérbe. Megfelelő programokkal és motivációs elemekkel kirángathatjuk őket a semmitevés világából.

Nehéz döntés - Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll-, de ha a gyermekünk érett rá, miért ne lephetnénk meg egy háziállattal?

Mikor vegyünk a gyermeknek kutyát? 5 jel, hogy már készen áll

A gyerekek sok esetben könyörögnek a szülőknek valamilyen háziállatért. Annak, hogy a gyermek felkészült egy háziállat fogadására és gondozására, számtalan jele lehet. Mutatjuk is, melyek ezek!