A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetésnek terápiás hatása van. Nem csak a szülőknek, a gyerekeknek is szüksége van arra, hogy boldogok legyenek, hogy néha részük legyen egy-egy kiadós nevetésben. A nevetés gyógyító hatással rendelkezik és megnöveli a szervezet védekezőképességét. Azok az emberek, akik gyakran nevetnek, kevesebbszer betegszenek meg, mint az örökké szomorú, morcos társaik. A nevetés, a gyermekek esetében is csökkenti a szorongás mértékét és lelkileg is pozitívan hat rájuk. A cikkből kiderül, hogy milyen hatásai vannak a nevetésnek, és hogyan nevessünk többet a gyermekünkkel.
A nevetés ereje. 14 mód, hogyan nevessünk együtt a gyermekünkkel

A nevetés ereje és a fizikai egészség

A nevetés csodás hatással van az egészségre. A gyakori jókedv megerősíti az immunrendszert, emellett pozitívan hat a keringésre és a szív egészségét is megnöveli. Mivel a nevetés segít az izmok ellazításában, így kevésbé leszünk stresszesek, hiszen stressz hatására, megfeszülnek az izmok és ez akár még fájdalmat is okozhat.

A nevetés ereje és a mentális egészség

A nevetés tehát csökkenti a stresszhormonok szintjét, így megelőzhetjük a szorongás és a depresszió kialakulását. A rendszeres jókedv endorfin hormonokat szabadít fel a szervezetben, így ez fokozza a hangulatunkat.

Családi magazin cikk közepi banner

A nevetés ereje és szociális élet

A nevetésnek még kapcsolaterősítő hatása is van, hiszen megerősíti az emberek közötti köteléket, kapcsolatot. A jókedv, az emberek közötti együttműködést is megtámogatja, így segítséget nyújt a családi kapcsolatok megerősítésében.

A családi hangulat meghatározó

A jókedv ragadós. Szoktuk gyakran mondogatni. És milyen igaz! A jókedv, nagyban meghatározza a családi hangulatot. Amennyiben a családban többnyire a jókedv uralkodik, az még a teljesítményünkre is pozitívan hat, ellenben az állandó szomorkodás és a depressziós hangulat megmérgezi a családi kapcsolatokat és teljesítménycsökkenést von maga után.

Tippek a rendszeres nevetéshez a családban:

1. Olvassunk rendszeresen vicceket otthon.

2. Játszunk a gyerekekkel mókás játékokat.

3. Bábozzunk. A bábozással nagyon jó hangulatot teremthetünk, amennyiben a gyerekeink még kicsik.

4. Énekeljünk közösen!

5. Táncoljunk együtt!

6. Ünnepeljünk annyit, amennyit csak tudunk. Alkalmat mindig lehet találni az ünneplésre.

7. Ha kisebbek a gyerekek, bújócskázzunk velük. Ez is egy jó móka lehet.

8. Játszunk grimaszversenyt.

9. Utánozzunk híres komikusokat, a család tagjainak pedig ki kell találni, hogy éppen kinek a bőrébe bújtunk.

10. Az Activity is egy kiváló lehetőség a mókázásra.

11. Nézzünk közösen vígjátékokat és családi filmeket.

12. Készítsünk mókás figurákat a kisebbekkel.

13. Sátorozzunk az udvaron.

14. Süssünk együtt, vicces, mesebeli figurákat.

A lista végtelen

Természetesen, nem csak ezek a módszerek léteznek, hogy jókedvre derítsük egymást. Ezek csak ötletek, amelyek segíthetnek a jó hangulat megalapozásában. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a gyermeknek egy biztonságot jelentő családra van szüksége. Ott, ahol a gondokat nem tragédiának, hanem kihívásnak tekintik a szülők, a gyermek is nagyobb biztonságban érzi magát, mint egy olyan családban, ahol a legkisebb problémától is összeomlanak a szülők.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segítsen a gyermek a konyhában?

Hogyan segítsen a gyermek a konyhában?

Már az egészen kicsi gyermeket is bevonhatjuk a házimunkába, az otthonai, akár a konyhai feladatok elvégzésébe. Mutatjuk az ötleteket, miben segíthet a gyermek.

A gyerekek könnyen megszeretik a zöldséget - 4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket – ha egészen kicsi koruktól tartalmazza azokat az étrendje.

4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket

A gyerekek gyakran csak fanyalogva tologatják a tányérjukon a zöldségeket, pedig a zöldségek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szükségesek a gyermek fejlődéséhez. Mégis, hogyan szerettessük meg a gyermekkel ezeket a táplálékokat? A cikkből kiderüln

A békés, nyugodt otthon megteremtése

A békés, nyugodt otthon megteremtése

Egy szépen berendezett otthonban, még a lelki békénket is könnyebben megtalálhatjuk. A gyerekes családokban elsősorban a kényelemre kell törekedni és arra, hogy jól érezzük magunkat az adott lakásban.