A családdal töltött idő 6 előnye

A családdal eltöltött idő nagyon hasznos a gyermek fejlődésének szempontjából. A családtagokkal együtt töltött idő megerősíti a tagok közötti szeretetkapcsolatot, fejleszti a kommunikációs készséget és biztosítja a testi – lelki egészséget, illetve a jólétet.
A gyerek fejlődését szolgálja - a családdal töltött idő 6 előnye –és még a szeretetkapcsolatot is erősíti.

1. Készségek és képességek fejlődése

A családdal eltöltött időnek sok-sok haszna van a gyermek számára. A közös tevékenységek, a nagy beszélgetések, a közös nyaralások, a meseolvasás, és végtére is minden hasznos családi tevékenység, fejleszti a gyermek készségeit és képességeit, és ez lehetővé teszi, hogy jó teljesítményt nyújtson az iskolában.

2. A család, mint csapat

Azok a gyerekek, akik sokat játszanak otthon a szüleikkel és a testvéreikkel, sokkal együttműködőbbek és sokkal nagyobb hajlandóságot mutatnak a csapatban történő munkára, mint azok a gyermekek, akik többnyire egyedül játszanak és a szülők nem szerveznek közös, családi programokat.

3. A gyerek, az életről is sok mindent megtanul

A családi időtöltéskor, nem pusztán a kirándulásokra és a közös nyaralásra gondolok, hanem minden olyan tevékenységre, ami beletartozik egy család életébe. A gyermek nagyon sok olyan praktikus dolgot is elsajátíthat, amelyeknek a későbbiek folyamán nagy hasznát veheti. Hiszen a szülők és a gyerekek főzhetnek, süthetnek, barkácsolhatnak és kertészkedhetnek is együtt.

4. Az élmények segítik a lelki és szellemi fejlődést

A sok közös program, a gyermek lelki és szellemi fejlődését szolgálja. Hiszen a család járhat színházba, moziba, olvashatnak közösen, de járhatnak fesztiválokra, koncertekre, kiállításokra és múzeumokba is. Ezek a tevékenységek nem csak a családi kapcsolatokat erősítik meg, és ez által nem csak a gyermek egészséges lelki fejlődését szolgálják, de a kulturális programok, a gyermek szellemi fejlődését is biztosítják.

5. A testi fejlődés elősegítése

A család közösen járhat sporteseményekre, sőt közösen sportolhatnak is. Eljárhatnak korcsolyázni, úszni és biciklizni. A fizikai aktivitás a gyermek testi fejlődéséhez járul hozzá, ezért mindenképpen nagyon hasznosak a családdal közösen végzett sporttevékenységek.

6. A szociális kapcsolatok is megerősödnek

A gyerekeket nevelő szülők szeretnek más családokkal összejárni, közösen kirándulni, közös főzéseket szervezni és sokan még nyaralni is együtt járnak. Ezek az események lehetővé teszik, hogy a gyermek más gyerekekkel és felnőttekkel ismerkedjen, barátkozzon, ez által a szociális készsége fejlődik és a szociális képességei erősödnek meg. Egy nagyobb közösségben meg kell tanulnia, hogy ne csak magára gondoljon, hanem másokra is, így pedig az empatikus készsége is formálódik.

Kapcsolódó cikkek

Az olvasás szerepe - élmény a gyerekkel közösen olvasni - segíti a fejlődést

Élmény a gyerekkel közösen olvasni

A gyerekkel történő közös olvasás, a szülő és a gyermek számára is élmény. Tippeket adunk a közös olvasáshoz.

A szülőnek a feladata - Hatékony házi feladat készítés -, hogy segítsen kialakítani egy rendet a házifeladat elkészítésével kapcsolatban.

Hatékony házi feladat készítés

A gyermeknek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak. Az egyik ilyen kötelesség, a rendszeres házi feladat készítés. Most tippeket adunk, hogyan lehet hatékonyan elkészíteni a mindennapi leckét.

Utazás Harry Potter mágikus világába - Harry Potter stúdió túra - irány London!

Utazás Harry Potter mágikus világába

A Warner Bros Studios minden muglit és filmrajongót elvarázsol. A legújabb attrakció Gringotts varázsbankja