A családdal töltött idő 6 előnye

A családdal eltöltött idő nagyon hasznos a gyermek fejlődésének szempontjából. A családtagokkal együtt töltött idő megerősíti a tagok közötti szeretetkapcsolatot, fejleszti a kommunikációs készséget és biztosítja a testi – lelki egészséget, illetve a jólétet.
A gyerek fejlődését szolgálja - a családdal töltött idő 6 előnye –és még a szeretetkapcsolatot is erősíti.

1. Készségek és képességek fejlődése

A családdal eltöltött időnek sok-sok haszna van a gyermek számára. A közös tevékenységek, a nagy beszélgetések, a közös nyaralások, a meseolvasás, és végtére is minden hasznos családi tevékenység, fejleszti a gyermek készségeit és képességeit, és ez lehetővé teszi, hogy jó teljesítményt nyújtson az iskolában.

2. A család, mint csapat

Azok a gyerekek, akik sokat játszanak otthon a szüleikkel és a testvéreikkel, sokkal együttműködőbbek és sokkal nagyobb hajlandóságot mutatnak a csapatban történő munkára, mint azok a gyermekek, akik többnyire egyedül játszanak és a szülők nem szerveznek közös, családi programokat.

3. A gyerek, az életről is sok mindent megtanul

A családi időtöltéskor, nem pusztán a kirándulásokra és a közös nyaralásra gondolok, hanem minden olyan tevékenységre, ami beletartozik egy család életébe. A gyermek nagyon sok olyan praktikus dolgot is elsajátíthat, amelyeknek a későbbiek folyamán nagy hasznát veheti. Hiszen a szülők és a gyerekek főzhetnek, süthetnek, barkácsolhatnak és kertészkedhetnek is együtt.

4. Az élmények segítik a lelki és szellemi fejlődést

A sok közös program, a gyermek lelki és szellemi fejlődését szolgálja. Hiszen a család járhat színházba, moziba, olvashatnak közösen, de járhatnak fesztiválokra, koncertekre, kiállításokra és múzeumokba is. Ezek a tevékenységek nem csak a családi kapcsolatokat erősítik meg, és ez által nem csak a gyermek egészséges lelki fejlődését szolgálják, de a kulturális programok, a gyermek szellemi fejlődését is biztosítják.

5. A testi fejlődés elősegítése

A család közösen járhat sporteseményekre, sőt közösen sportolhatnak is. Eljárhatnak korcsolyázni, úszni és biciklizni. A fizikai aktivitás a gyermek testi fejlődéséhez járul hozzá, ezért mindenképpen nagyon hasznosak a családdal közösen végzett sporttevékenységek.

6. A szociális kapcsolatok is megerősödnek

A gyerekeket nevelő szülők szeretnek más családokkal összejárni, közösen kirándulni, közös főzéseket szervezni és sokan még nyaralni is együtt járnak. Ezek az események lehetővé teszik, hogy a gyermek más gyerekekkel és felnőttekkel ismerkedjen, barátkozzon, ez által a szociális készsége fejlődik és a szociális képességei erősödnek meg. Egy nagyobb közösségben meg kell tanulnia, hogy ne csak magára gondoljon, hanem másokra is, így pedig az empatikus készsége is formálódik.

Kapcsolódó cikkek

Kreatív tevékenységek - 5 benti tevékenység kisebb gyerekekkel – esős időre.

5 benti tevékenység kisebb gyerekekkel

Amikor odakint esik az eső, akkor a gyerekek sokat nyűgösködnek. A kreatív játékokkal azonban nagyon hasznosan telik az idő és még csak nem is kerülnek sokba, viszont a családtagokat nagyon jól össze tudják kovácsolni.

A jó szülő-gyermek kapcsolat - A gyermekünk és a barátai. Hogyan ismerjük meg őket? – segít a gyermek barátainak a megismerésében.

A gyermekünk és a barátai. Hogyan ismerjük meg őket?

A gyerekek, egy bizonyos kor után már egyre több időt töltenek a barátaikkal. nyugodtak csak abban az esetben lehetünk, ha jó kapcsolatot ápolunk a gyermekünkkel, hiszen ekkor biztos, hogy a gyermek semmi őrültséget nem követ el a barátaival.

A szülő feladata, hogy erre az útra vezesse a gyermeket - a gyermek boldogságához vezető utak – ez a boldog felnőttlét alapja.

Hogyan töltsünk több időt a gyermekünkkel?

A gyerekek boldogságához egyetlen út vezet. A szülői szeretet. A gyermek és a szülő közötti szeretetkapocs sok probléma megoldásában segíthet.