Hogyan foglaljuk le a gyereket?

Ha szép az idő, nagy a kísértés, hogy kimozduljunk a szabadba. Különösen a gyerekek élvezik a kintlétet, és gyakran lehetetlen őket hazahívni. Szeretnél velük együtt szórakozni és élvezni a napsütést? Összegyűjtöttünk néhány szabadtéri játékot, melyekkel együtt élvezhetitek a felhőtlen perceket.
Hogyan foglaljuk le a gyereket?

Szabadtéri játékok

Rengeteg szórakoztató játék létezik. A legtöbbjük inkább a mozgásra fókuszál, de vannak olyanok is, amelyek a kis huncutok agytekervényeit fogja megtornáztatni. Ha szerettek versenyezni, annál jobb. Azonban a pihenésről sem szabad megfeledkezni. Helyezkedjetek el kényelmesen a kerti hintán és csak beszélgessetek vagy meséljetek egymásnak történeteket.

Fontos a mozgás

Ami a fizikai tevékenységeket illeti, azokból általában nincs hiány. A gyerekek szeretnek kergetőzni vagy bújócskázni. A mozgás nagyon fontos számukra, mert javítja a koordinációjukat, a motoros készségüket és hatással van a pszichéjükre, illetve az immunitásukra is.

Mozgásos játékok a legkisebbeknek

Kisgyermeked van és most kezdett el járni? Fedezzétek fel együtt a kertetek rejtelmeit, titkait. Lehet, hogy nem tűnik olyan érdekesnek, de hidd el kár lenne kihagyni ezt a kalandot. Virágról virágra járhattok, hangyákat kereshettek a fűben vagy csak gyakorolhatjátok a két lábon való járást.

Mozgásos játékok óvodásoknak és nagyobb gyerekeknek

Amikor a baba már nagyobb lesz, különböző sportokat is kipróbálhattok. Képességeitől függően labdázhattok, tekézhettek vagy akár kergetőzhettek.

Ha a szabadban töltött időt szeretnéd még élvezetesebbé tenni, próbáld ki a buborékfújót. Ez nemcsak a kisebb, hanem a nagyobb gyerekek szórakoztatására is alkalmas. Nagyon népszerű az úgynevezett óriás buborékfújó.

Az iskolások sem maradnak aktivitás nélkül

Emlékszel, amikor kicsi voltál és ugróköteleztél vagy ugróiskolát játszottál? Ezeket a szabadtéri játékokat a saját gyerekeidnek is megmutathatod. Idézd fel a gyermekkori emlékeidet! Különböző akadálypályákat is kitalálhatsz, már magánál az építésnél bevonhatod a gyerkőcöt és együtt építhetitek fel a pályátokat.

Az éles elméknek

Kösd össze a kellemest a hasznossal. Rejts el kincset a kertben és hagyj nyomokat rejtvények formájában, amelyeket a gyerekeknek meg kell fejteniük a kincshez vezető úton.

A gyerekek nemcsak szórakozni fognak, hanem tanulni is. Természetesen a rejtvényeket mindig a gyerekekhez kell igazítani, hogy ne legyenek túl nehezek. Ha kreatívabb dologra vágysz, próbáljátok meg átnézni a kertben található összes növényt és készítsetek saját herbáriumot. A fiúk valószínűleg nem lennének elragadtatva ettől a feladattól, velük sárkányt eregethetsz, repülőgép modellt építhetsz vagy csúzlit készíthetsz.

Ideje pihenni

A szabadban természetesen pihenni is lehet. Lazítsatok a gyerekekkel, üljetek az asztalhoz és játszatok társasjátékokat vagy csak beszélgessetek. Kerti hintán vagy függőágyon remekül fogtok tudni relaxálni.

Kapcsolódó cikkek

A szülő felelőssége - Hogyan válasszuk ki a megfelelő sportot a gyermek számára? – hogy a gyermek mikor kezd el sportolni.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sportot a gyermek számára?

Egyes gyerekeknek kevés az iskolai testnevelés óra és szükségük van még több mozgásra, míg más gyermekek még sem lelkileg, sem testileg nem elég érettek arra, hogy különórákra is járjanak. Fontos a sport, de a gyermeknek érettnek is kell arra lennie.

A gyermek csak úgy lehet önálló - Engedd a gyermekedet az önállóság útján lépegetni -, ha nem óvjuk még a széltől is.

Engedd a gyermekedet az önállóság útján lépegetni

A gyermeknek tiszteletben kell tartanunk az autonómiáját, hagynunk kell, hogy mihamarabb önállóvá váljon. Mutatjuk is, hogy mit is tehetünk ennek elérése érdekében.

A zenehallgatásnak ezernyi pozitív hatása van - 7 ok, amiért a babáknak is zenét kell hallgatniuk- ezért is kell megszerettetni gyermekünkkel a zenét.

7 ok, amiért a babáknak is zenét kell hallgatniuk

A meseolvasás köztudott, hogy készséget és képességet képes fejleszteni. A zenehallgatásnak is vannak készség - és képességfejlesztő hatásai. Mutatjuk, hogy melyek ezek!