Hogyan állítsuk meg az időt?

Természetesen, néha jó lenne megállítani az időt, hogy minden feladatot maximálisan el tudjunk végezni és minden beleférjen, amit aznapra terveztünk. Nem beszélve arról, hogy szülőként jó érzés sokáig élvezni, hogy a gyermekeink otthon laknak és mi vagyunk számukra a biztos pont, a támasz, az a felnőtt, aki minden gondját és baját megoldja. Rossz hírem van, az időt nem lehet megállítani, de sokat tehetünk azért, hogy az időnket tartalmasan töltsük, és a gyermekkel olyan élményeket szerezzünk, olyan emlékeket gyűjtsünk, amelyeket jókedvűen húzhatunk elő abból a bizonyos képzeletbeli tarsolyból, akár még 20-30 év múlva is.
Erre ugyan senki sem képes - Hogyan állítsuk meg az időt?- arra viszont igen, hogy több időt töltsön a gyermekével.

Nem szabad rágörcsölni

Jó, ha vannak szabályok és tervek az életünkben, de soha, semmire sem szabad rágörcsölni. Próbáljunk meg kicsit rugalmasak lenni. Ez abban segít, hogy megéljük az adott pillanatot, hogy minden egyes morzsáját élvezzük a szülőségnek.

Legyünk minél többet együtt

Hiába szomorkodunk, hogy milyen hamar telik az idő, ha közben nem éljük meg a pillanatokat, ha közben elszalasztunk lehetőségeket. Néha háttérbe kell szorítani a kötelességeinket, a feladatainkat és csak a jelenre kell koncentrálni. A gyermekünkre, a boldogságára, a vele eltöltött időre. Mert ezek a pillanatok soha nem jönnek vissza.

Családi magazin cikk közepi banner

Gyártsunk minél több emléket

A gyereknek is szüksége van ezekre az emlékekre felnőtt korában, és nekünk is kell, amikor már nem lesz mellettünk, amikor már kirepül a családi fészekből. Nyaraljunk, kiránduljunk együtt sokat, amennyit csak lehet, hiszen eljön az idő, amikor a gyermekünk, a barátait részesíti előnyben és már nem velünk akar napozni a tengerparton, vagy kiállításra, koncertre járni.

Legyünk az életük része

Ha a gyermek életét úgy fogjuk fel, mint egy puzzle-t, és ebben mi is központi szerepet kapunk, akkor senki és semmi nem lesz olyan erős, hogy azt az egy darabkát, azaz bennünket, elmozdítson onnan. Ha a gyermek számíthatott ránk, ha nem az ellenséget, hanem a szövetségest látta bennünk, akkor mindig jelen leszünk az életében, még ha fizikailag nem is vagyunk mellette.

Szeressük és tiszteljük a gyermekünket

A gyermeknek nagyon nagy szüksége van a szeretetre. Amennyiben tőlünk megkapta azt a bizonyos szeretetcsomagot, ha ott álltunk mellette a bajban, ha sokat ölelgettük és puszilgattunk, nem is kell azt a bizonyos időkereket megállítani, mert a gyermek örökké hálás lesz a pakkért, amelyet tőlünk kapott útravalóul. Ha jól használtuk ki az időnket a gyermekünkkel, akkor mindig ott lesz nekünk. Nem csak a szívében, nem csak a gondolataiban leszünk jelen, de még az emlékei között is örömmel fog kutakodni.

Kapcsolódó cikkek

Az egyik családtag feszültsége - 6 jel, hogy a család stresszes - a többiekre is átragadhat.

6 jel, hogy a család stresszes

A stressz, a testet és a lelket is megnyomorítja. Hatását nem pusztán az adott családtag érzékeli, ez a családi kapcsolatokra is kihat.

Nem lehet mindig segíteni - Hogyan mondjunk nemet bűntudat nélkül?- néha nemet kell mondani, még ha rossz érzés is.

Hogyan mondjunk nemet bűntudat nélkül?

Nemet mondani nem könnyű. Azonban, néha nem árt gyakorolni, hiszen mindenki teherbíró képessége véges. Csak rajtunk múlik, csak tőlünk függ, hogy kinek, mikor engedünk, és hogyan szervezzük az életünket. Mutatjuk, hogyan mondjunk nemet úgy, hogy ne bántsu

Az egészség fontos - A család immunrendszerének erősítése 5 módon- ezért az egészséges életmódot szükséges előnyben részesíteni.

A család immunrendszerének erősítése 5 módon

Az immunrendszer védelme kiemelten fontos. Amennyiben nem táplálkozunk egészségesen, az immunrendszerünk meggyengül, így teret és lehetőséget adunk a kórokozók támadásainak.