Hogyan állítsuk meg az időt?

Természetesen, néha jó lenne megállítani az időt, hogy minden feladatot maximálisan el tudjunk végezni és minden beleférjen, amit aznapra terveztünk. Nem beszélve arról, hogy szülőként jó érzés sokáig élvezni, hogy a gyermekeink otthon laknak és mi vagyunk számukra a biztos pont, a támasz, az a felnőtt, aki minden gondját és baját megoldja. Rossz hírem van, az időt nem lehet megállítani, de sokat tehetünk azért, hogy az időnket tartalmasan töltsük, és a gyermekkel olyan élményeket szerezzünk, olyan emlékeket gyűjtsünk, amelyeket jókedvűen húzhatunk elő abból a bizonyos képzeletbeli tarsolyból, akár még 20-30 év múlva is.
Erre ugyan senki sem képes - Hogyan állítsuk meg az időt?- arra viszont igen, hogy több időt töltsön a gyermekével.

Nem szabad rágörcsölni

Jó, ha vannak szabályok és tervek az életünkben, de soha, semmire sem szabad rágörcsölni. Próbáljunk meg kicsit rugalmasak lenni. Ez abban segít, hogy megéljük az adott pillanatot, hogy minden egyes morzsáját élvezzük a szülőségnek.

Legyünk minél többet együtt

Hiába szomorkodunk, hogy milyen hamar telik az idő, ha közben nem éljük meg a pillanatokat, ha közben elszalasztunk lehetőségeket. Néha háttérbe kell szorítani a kötelességeinket, a feladatainkat és csak a jelenre kell koncentrálni. A gyermekünkre, a boldogságára, a vele eltöltött időre. Mert ezek a pillanatok soha nem jönnek vissza.

Gyártsunk minél több emléket

A gyereknek is szüksége van ezekre az emlékekre felnőtt korában, és nekünk is kell, amikor már nem lesz mellettünk, amikor már kirepül a családi fészekből. Nyaraljunk, kiránduljunk együtt sokat, amennyit csak lehet, hiszen eljön az idő, amikor a gyermekünk, a barátait részesíti előnyben és már nem velünk akar napozni a tengerparton, vagy kiállításra, koncertre járni.

Legyünk az életük része

Ha a gyermek életét úgy fogjuk fel, mint egy puzzle-t, és ebben mi is központi szerepet kapunk, akkor senki és semmi nem lesz olyan erős, hogy azt az egy darabkát, azaz bennünket, elmozdítson onnan. Ha a gyermek számíthatott ránk, ha nem az ellenséget, hanem a szövetségest látta bennünk, akkor mindig jelen leszünk az életében, még ha fizikailag nem is vagyunk mellette.

Szeressük és tiszteljük a gyermekünket

A gyermeknek nagyon nagy szüksége van a szeretetre. Amennyiben tőlünk megkapta azt a bizonyos szeretetcsomagot, ha ott álltunk mellette a bajban, ha sokat ölelgettük és puszilgattunk, nem is kell azt a bizonyos időkereket megállítani, mert a gyermek örökké hálás lesz a pakkért, amelyet tőlünk kapott útravalóul. Ha jól használtuk ki az időnket a gyermekünkkel, akkor mindig ott lesz nekünk. Nem csak a szívében, nem csak a gondolataiban leszünk jelen, de még az emlékei között is örömmel fog kutakodni.

Kapcsolódó cikkek

A szülőségből is lehet szabadságot kivenni - 6 pihenési mód a szülők számára –ez jó hatással van a gyermek fejlődésére és a házasságra is.

6 pihenési mód a szülők számára

A szülőség egy örök körforgás. Néha muszáj szabadságot kivenni, hiszen ezek a napok feltöltik a szülőt, melynek pozitívumait a gyermek is megérzi.

A szervezettség - A kisgyermekek igénylik a lefekvési rutint- kiegyensúlyozottá és boldoggá tesz.

A kisgyermekek igénylik a lefekvési rutint

A gyerekeknek keretekre, szabályokra és rituálékra is szükségük van. Ettől érzik magukat biztonságban. Az esti rutin nem csak a testi egészséget segíti elő, de a léleknek is jót tesz.

5 hasznos tipp, amivel felkészülten várhatsz az allergiaszezonra

5 hasznos tipp, amivel felkészülten várhatsz az allergiaszezonra

A legtöbben főként a késő nyári időszakban szenvednek a növényi eredetű allergiáktól, de azért bőven van már tünet kora tavasztól is.