A család szerepe az egészség megőrzésében

Tanulmányok sora számol be arról, hogy azok, akik családban, házasságban élnek, sokkal boldogabbak, mint azok, akik magányosan éldegélnek. A család nem csak testi egészséggel ajándékoz meg bennünket, de lelkileg is stabillá tesz.
A családi élet pozitívan hat a testi és a lelki egészségre -a család szerepe az egészség megőrzésében – a magány ezzel szemben rombolja az egészséget.

A lelki gondokra gyógyír

A családi élet okozhat ugyan stresszt a szülők és a gyerekek életében, azonban, ha szerető család vesz bennünket körül, akkor a család tagjaival ki is tudjuk vesézni a problémáinkat, ami rendkívüli módon oldja a stresszt. A stressznek így esélye sem lesz, hogy negatív tüneteket okozzon, hiszen sok esetben már az is segít a stressz oldásában, ha meghallgatnak bennünket a családtagok. Egy jól működő családban nem csak meghallgatásra kerülnek a problémák, de hathatós megoldások is születnek.

A boldog család, a házasság és a szív kapcsolata

A szívünk egészsége sok negatív tényező miatt is megrendülhet. A konfliktusok, a harag, a magány, a veszekedések, mind-mind negatívan hatnak a szív egészségi állapotára. Azonban a boldogság, az örömteli pillanatok fokozzák a szív egészségét. Már az, ha valaki családban, vagy házasságban él is elősegíti a szív - és érrendszer egészségének a fenntartását.

A család és a sport

A családi élet azt is magával hozza, hogy a családtagok együtt járnak kirándulni, túrázni, biciklizni. Ezek a közös programok vidámmá is tesznek bennünket. A mozgás és a pozitív érzelmek, nem csak a fizikai egészséget javítják, hanem a mentális állapotra is pozitívan hatnak.

A léleknek is jót tesz

Nyilván, amikor valaki a családalapítás mellett dönt, nem azért teszi, hogy majd idősebb korában legyen mellette valaki, aki a gondját viseli. Habár tény, hogy azok az idősebb emberek, akiket rendszeresen látogatják a gyerekeik és még közös programokban is részt vesznek, sokkal jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint a magányosabb, idősebb társaik. Az idős embereknek sokszor az is sokat számít, ha beszélgetünk velünk, ha kiönthetik a szívüket. A beszélgetés mindig jót tesz a léleknek, legyünk akárhány évesek is.

Pozitív viselkedési mintázatok

A család, olyan, mint egy csapat, hiszen alkalmazkodnunk kell egymáshoz és nem mindig az történik, amit mi szeretnénk. Egy jól működő családban nincs helye haragnak, utálatnak és a negatív érzelmeknek. Azok, akik családban és házasságban élnek, sokkal jobb viselkedési mintázatokat mutatnak, ez által sokkal jobb testi és lelki egészségnek örvendenek, mint azok a személyek, akiknek soha sem kell áldozatot hozniuk senkiért és semmiért. Az egyedül élőket többnyire az élet kényszeríti arra, hogy magányosan éljenek, és ez sok frusztrációt szül, ami pedig hosszútávon nyomot hagy az egészségi állapoton is.

Egészséges táplálkozás

Amikor egyedül vagyunk, sok esetben még enni is elfelejtünk. A családban ez egész egyszerűen nem történhet meg. Hiszen együtt reggelizünk, együtt ebédelünk, vagy együtt vacsorázunk. Vagyis ezzel odafigyelünk az egészségünkre. Nem csak eszünk valamit, hanem különös gondot fordítunk az ételek minőségére, így pedig az egészségünket is óvjuk.

Kapcsolódó cikkek

Az anyagcsere lassul ugyan - Fogyás 40 éves kor után – mégsem lehetetlen lefogyni.

Fogyás 40 éves kor után

40 éves kor után nem is olyan egyszerű fogyni, hiszen ilyenkor már a csökkent ösztrogéntermelés miatt, egyre csak lassul az anyagcsere, ami bizony súlygyarapodást eredményez. Azonban vannak olyan módszerek, amelyek segítségével elérhetjük az ideális alako

A feszültséget le kell vezetni - 5 stresszcsökkentő módszer a házasságban – mert különben robban az a bizonyos bomba.

5 stresszcsökkentő módszer a házasságban

Minden házasságban fontos, hogy néha levezessük a bennünk felgyűlt stresszt. Erre alkalmas egy jó beszélgetés, de egy wellness hétvége is tökéletes lehet. Mutatjuk a további módszereket a stressz levezetésére.

A szülőnek kell kontrollálnia - Nem biztos, hogy csak az éhség miatt eszik a gyermek- a gyermeke étkezését.

Nem biztos, hogy csak az éhség miatt eszik a gyermek

Manapság sok gyermek küzd súlyproblémákkal. Amennyiben a gyermek a napi többszöri táplálkozás mellett is folyton éhesnek érzi magát, úgy betegség is állhat a háttérben. Nem biztos, hogy fizikai betegségről van szó, az is lehet, hogy érzelmi vagy lelki gon