4 érv a pilates mellett

A pilates egy olyan mozgásforma, mely főként az izmok megerősítésében lehet segítségünkre. Előnye, hogy nem igényel különleges eszközöket vagy gépeket és viszonylag kis helyen is végezhető.
4 érv a pilates mellett

Ha még csak most ismerkedsz a pilatessel, vagy egy kíméletes mozgásformát keresel, amivel elkezdheted az életmódváltást, akkor neked szól a következő írásunk, melyben a pilates előnyeit mutatjuk be a Browse.hu és a Created.hu szerkesztőinek segítségével.

Megtanít a helyes testtartásra

A helytelen testtartás lehet gyerek vagy kamaszkorból hozott rossz beidegződés, valamint az irodai ülő munka következménye is. A rossz testtartás előbb vagy utóbb fájdalmas derék, hát és gerincproblémákhoz vezet.

A pilates az egyik legjobb mozgásforma, mivel segít megtanulni a helyes testtartást, a rendszeres pilates edzések segítségével jelentős változás érhető el. Áldásos hatásait akár, már néhány hét után is érzékelhetjük.

Erősíti az izmokat

A pilates további előnye, hogy erősíti az izmokat is. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a rendszeresen pilates edzésekről nagyon izmossá válunk majd, azonban az erős izmok erőt és stabilitást biztosítanak, valamint növelik a kitartásunkat is.

Pozitívan hat a mentális egészségre

Mint minden testmozgás, úgy a pilates is pozitívan hat a mentális egészségre. A pilates edzés során, figyelni kell a gyakorlatok helyes kivitelezésére, nincs rá mód, hogy elkalandozzon a figyelmünk. Az órákon továbbá a helyes légzést is megtanulhatjuk, ami szintén jótékonyan hat.

A pilates az előbbiek miatt, segít oldani a szorongást és a stresszt, ráadásul, ha közösségben végezzük, kitűnő lehetőség az ismerkedésre, szociális kapcsolatok erősítésére is.

Fokozza a rugalmasságot

A pilates fokozza a rugalmasságot, ami nélkülözhetetlen a jó egészségi állapot fenntartásához. Rugalmasság hiányában a mozgás terjedelme jelentősen beszűkül, ami az ízületekre negatívan hat. Az ízületek a túlterhelés hatására begyulladhatnak és fájdalmat okozhatnak.

Az előbbiek miatt érdemes tehát beiktatni a pilates edzéseket az életünkbe. Az interneten számos ingyenes videó érhető el, ha egyedül szeretnénk elkezdeni a mozgást, de másokkal együtt, csoportban is belevághatunk.

Írásunk a Goodness.hu, az Onside.hu és a Sociable.hu magazin közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek

5 érdekes infó a tinédzserekről

5 érdekes infó a tinédzserekről

Tinédzsernek lenni nem könnyű. Igazi érzelmi hullámvasúton száguldoznak, ember legyen a talpán, aki követni tudja ezeket a változásokat. Ismerjük meg őket, hogy könnyebb legyen velük élni!

A feszültséget le kell vezetni - 5 stresszcsökkentő módszer a házasságban – mert különben robban az a bizonyos bomba.

5 stresszcsökkentő módszer a házasságban

Minden házasságban fontos, hogy néha levezessük a bennünk felgyűlt stresszt. Erre alkalmas egy jó beszélgetés, de egy wellness hétvége is tökéletes lehet. Mutatjuk a további módszereket a stressz levezetésére.

Fogyás 40 éves kor után - Az anyagcsere lassul ugyan, de mégsem lehetetlen lefogyni

Fogyás 40 éves kor után

40 éves kor után nem is olyan egyszerű fogyni, hiszen ilyenkor már a csökkent ösztrogéntermelés miatt, egyre csak lassul az anyagcsere, ami bizony súlygyarapodást eredményez. Azonban vannak olyan módszerek, amelyek segítségével elérhetjük az ideális alako