A szülőtől függ, mennyire lesz sikeres a gyermeke az életben

A szülőnek nem csak annyi a feladata, hogy kielégítse a gyermeke testi szükségleteit, hanem többek között az is, hogy elindítsa a gyermekét a siker felé vezető úton. A szülőnek ismernie kell a gyermeke készségeit és képességeit és segítenie kell azok kibontakoztatásában. Mutatjuk, miben támogathatja a szülő a gyermekét, hogy sikeres felnőtt váljon belőle.
A tét nagy - A szülőtől függ, mennyire lesz sikeres a gyermeke az életben,- hiszen a gyermek jövője forog kockán.

Legyünk képben a gyermek készségeivel, képességeivel

A gyermek, iskolás koráig már nagyon sok készséggel és képességgel rendelkezik. Ha a szülő tisztában van ezekkel a készségekkel és képességekkel, semmiképp se vegye félvállról azokat. Hiszen, ha nem fejlesztjük ezeket az adottságokat, akkor azok egy idő után elkallódnak, csak úgy a semmibe vesznek. Ugyanez érvényes a gyermek érdeklődésére. Ha a gyermek már kisebb korában tudja, hogy balett táncos, vagy orvos szeretne lenni, akkor a szülő dolga az, hogy segítsen ezen álmok megvalósításában. Mivel tudjuk a gyermeket támogatni? Nyilván, a legjobb iskola kiválasztásával és a különórákkal.

Éljünk boldogan

A gyerekből úgy válhat sikeres felnőtt, ha harmonikus és boldog családban nevelkedett. A szülő feladata, hogy a gyermeke kiegyensúlyozott legyen, és mindenben találjon valami szépet és jót. A harmónia megteremtése a gyermek testi, lelki és érzelmi fejlődése miatt is fontos. Az a gyermek, aki otthon feszült légkörben kénytelen élni, nem tud úgy az iskolában sem teljesíteni, ami aztán rányomja a bélyegét a későbbi életére.

Családi magazin cikk közepi banner

Ösztönözzük a tanulást

A gyerekek, a szüleiktől tanulják meg, hogy az életben vannak kötelességek, amelyeknek eleget kell tenni. A szülő, amellett, hogy odafigyel gyermeke erősségeire, az is kiemelt feladata, hogy a nem szeretem tantárgyakra is szánjon időt a gyermek, mert hiszen minden tantárgynak megvan a maga értelme. Hiába szereti a gyermek csak a történelmet, ha a matematikához semmit sem konyít. Nyilván, a kevésbé kedvelt tantárgyakból nem kell színötösnek lennie, de azért jó, ha van egy alapműveltsége, hiszen ezt senki sem veheti majd el tőle, és bizony a továbbtanulásnál is jól jönnek a jó iskolai eredmények.

Faragjunk a gyermekünkből embert

A sikerhez nem elég az a tudás, amit az iskolában lehet elsajátítani. Ahhoz, hogy valaki sikereket érjen el az életben, tudnia kell embernek maradni. Jó, ha tud bánni az emberekkel, ha lehet rá számítani, ha olyan tulajdonságai vannak, ha oly módon viselkedik, ami megkönnyíti a saját életét a későbbiekben. A pozitív emberi tulajdonságok nem pusztán a munkahelyi kapcsolatok kialakításában lesz hasznára, hanem a házasságában és a gyermekeivel való kapcsolatában is nagy segítségére lesz majd.

Ne csak adjunk, kérjünk is

A szülők sok esetben elfelejtenek kérni a gyermeküktől. Nem csak nekünk szülőknek kell tiszteletet adni a gyermekeinknek, hanem jó, ha a gyermek is tisztelettel viseltetik a szülei iránt. Fontos, hogy a gyermek ne vegye készpénznek, amit tőlünk kap, tanulja meg idejében, hogy semmi sem hullik ingyen az ölünkbe, mindenért kőkeményen meg kell dolgozni. Ha tisztában van ezzel, kevesebb csalódás éri majd az életben és ez is segítheti őt a siker felé vezető úton.

Kapcsolódó cikkek

A szülő feladata megnyugtatni a gyermeket - hogyan vigasztaljuk meg a gyermekünket? – nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Hogyan vigasztaljuk meg a gyermekünket?

A gyermek sok esetben szorul vigaszra. A szülő feladata az, hogy a gyermek lelki békéjét megteremtse. Mutatjuk, hogyan lehet ezt elérni.

A szülő feladata - 5 jel, hogy a gyermek dühös- hogy megtanítsa a gyermeket a nehéz helyzeteket kezelni.

5 jel, hogy a gyermek dühös

A gyermeki dühöt nem könnyű kezelni. Nem csupán nekünk, szülőnek jelent ez problémát, de a gyermeket is mérhetetlenül összekuszálja, ha valami miatt frusztrációt érez. Segítsünk neki, hogy átvészelje a nehéz időszakot.

A gyermek intelligenciáját meghatározza a születési sorrend

A gyermek intelligenciáját meghatározza a születési sorrend

A testvérek születési sorrendje nagyon sok mindent meghatároz. Mutatjuk is, melyek ezek.