A békés, nyugodt otthon megteremtése

A gyerekeknek nagyon jó érzés egy olyan otthonba hazatérni, ahol rend és béke uralkodik. Nem csak a tisztasággal és a helyes szülői viselkedéssel teremthetjük meg a béke szigetét, hanem más eszközökkel, amelyek elősegítik, hogy az otthonunk kellemes és nem utolsósorban hangulatos is legyen.
Az otthon az a sziget, ahol feltöltődhetünk - A békés, nyugodt otthon megteremtése- rendezzük úgy be, hogy az békés és otthonos legyen.

Derűs színek

A lakás hangulatát a színek is nagyban meghatározzák. Jó érzés egy olyan lakásba belépni, ahol nem a komor színek uralkodnak. A nappali is kaphat valamilyen extravagáns színt, nem feltétlenül kell mindig egyszerű, pasztellszínekben gondolkodni. A színek kiválasztásakor, akár még családi kupaktanácsot is lehet tartani. A színek meghatározzák a hangulatunkat, ezért nem mindegy, hogy a falak és a kiegészítők, milyen színben pompáznak.

A kiegészítők

A lakás van értünk, és nem fordítva. A gyerekes családokban nem szabad drága bútorokat vásárolni, hiszen a gyerekek, óvatlanok és gyakran kiborítanak ezt-azt, de egyéb balesetek is megeshetnek, míg kicsik és nem tudnak vigyázni. Elsősorban a kényelemre kell törekedni, hiszen jól tud esni egy-egy fárasztó nap után elnyúlni a kényelmes, puha kanapén, vagy a hintaszékben elmélkedni.

A család legyen a középpontban

A lakás hangulatát egy hatalmas családi fotóalbummal is tudjuk fokozni. A nappaliban egy teljes falat is elfoglalhatnak a családi fotók, vagy a kirándulásokon, nyaralásokon szerzett ereklyék. A fal előtt néhanapján el lehet a múlton merengeni és a család együtt is felelevenítheti a közös élményeket és emlékeket, amelyek még a családtagok közötti érzelmi köteléket is szorosabbra fűzik.

Fények, hangulatok, nevetések

Ki szeret egy olyan lakásban létezni, ahol mindig félhomály uralkodik? Nyáron is sokkal jobb a kedvünk, köszönhető ez a csodás napsütésnek. A megfelelő világítással kellemes hangulatot teremthetünk. Csak ki kell próbálni, hogy a jobb világítás mennyire más hangulatot ad a lakásnak és ez által a mi kedvünk is jobb lesz, mintha egy sötétebb lakásban kuksolnánk.

A rend tényleg mindennek a lelke

Nem a patyolattisztaság és nem a katonás rend a lényeg, hanem egy alapvető rend és tisztaság. Mint ahogyan a vasszigor sem ér semmit a gyermeknevelésben, úgy az élére állított tárgyaktól sem leszünk boldogabbak. Viszont a rendetlenség sem megoldás, hiszen ez még bennünk is káoszt teremt. Valahol az arany középutat kell megtalálni, és ezért a család minden egyes tagjának is tennie kell ennek eléréséért valamit.

Növényt a lakásba

Sokkal barátságosabb egy olyan otthon, amely tele van cserepes virágokkal. A virágok megtörik a lakás egyhangúságát és színt visznek az életünkbe. Léteznek úgynevezett légtisztító szobanövények, amelyek valóban tisztítják a szoba levegőjét, ami ránk, emberekre is pozitívan hat. Néhány légtisztító szobanövény: vitorlavirág, filodendron, anyósnyelv, fikusz, páfrány és zöldike.

Egyensúlyteremtés feng shuival

A feng shui segítségével, sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetünk, hiszen segítséget nyújt abban, hogy melyik helyiségben, milyen bútorokkal töltsük ki a teret és azok a bútorok hová is kerüljenek, illetve még a színekkel és az egyéb kiegészítőkkel kapcsolatban is hasznos tanácsokat kaphatunk, már ha a feng shui elveit szeretnénk alkalmazni a lakásunk berendezése során.

Kapcsolódó cikkek

A szülő feladata sokrétű - a gyermek boldogságához vezető utak- a gyermek érzelmi szükségleteit is ki kell elégíteni.

A gyermek boldogságához vezető utak

A gyermek boldogsáságnak megteremtésében a szülőnek kiemelt feladatot szükséges vállalni. Tippeket adunk, hogyan, és milyen módon tehetjük boldoggá a gyermekünket.

Az otthon az a sziget, ahol feltöltődhetünk - A békés, nyugodt otthon megteremtése- rendezzük úgy be, hogy az békés és otthonos legyen.

A békés, nyugodt otthon megteremtése

Egy szépen berendezett otthonban, még a lelki békénket is könnyebben megtalálhatjuk. A gyerekes családokban elsősorban a kényelemre kell törekedni és arra, hogy jól érezzük magunkat az adott lakásban.

A szülő feladata - 5 motivációs tipp lusta gyermek esetén- hogy a lusta kamasznak feladatokat adjon.

5 motivációs tipp lusta gyermek esetén

A kamaszokkal nem olyan egyszerű bánni, főleg, amikor a lustaságuk kerül előtérbe. Megfelelő programokkal és motivációs elemekkel kirángathatjuk őket a semmitevés világából.