Mikor és miért van szükség tisztasági festésre?

Tudod, hogy miért van szükség a falak tisztítására és lefertőtlenítésére? Nemcsak a kinézet miatt, hanem az egészségünk végett is rendkívül fontos, hogy az otthonunkban mindezt legalább 2-3 évente megvalósítsuk. De pontosan miért is kell megtenni? Cikkünkben részletesebben kifejtjük az okokat és megosztjuk veled azt, hogy mikor a legjobb a munkát elvégezni.
Mikor és miért van szükség tisztasági festésre?

A tisztasági festés az otthonunkban

Ahhoz, hogy a lakóterünk levegőjének minősége megfelelő legyen, lépéseket kell tennünk. A legtöbben ilyenkor csak egy kis szellőztetésre és portalanításra gondolnak, pedig az otthon tisztán tartása nem merül ki ennyiben. Ritkán esik szó egy olyan fontos dologról, mint a fal állapota. Persze itt nem arról beszélünk, hogy a bevert szög hatására egy kicsit lejött a szín. A felületén ugyanis rengeteg por, baktérium és egyéb szennyeződés található meg, ami az idők során egyre csak rosszabb lesz.

A tavaszi nagytakarítás előtt tehát nyugodtan el lehet gondolkodni azon, hogy egy tisztasági festést végezz a lakáson. A legfontosabb a mosdó, a fürdőszoba, illetve a gyerekszoba, a konyha és persze a nappali, hiszen valószínűleg itt töltötök a legtöbb időt a hétköznapok során.

Mire érdemes figyelni a festés során?

Az első és legfontosabb, hogy kalkuláld ki a költségeket, hiszen a kiadásokkal kapcsolatban nem árt előre tisztában lenned. Ha a rászánt összeg meghaladja a becsléseket, akkor gondban lehettek, így érdemes óvatosan bánni a pénzzel. Ehhez először a falak állapotát kell felmérned, hogy lásd, mennyi javításra és festésre van szükség. A kiadás mértékére tehát hatással van a falhibákhoz szükséges anyagok, illetve a festékek mennyisége, a mélyalapozó fajtája, illetve az eszközök sokasága egyaránt. Ide tartoznak az ecsetek, a henger, a létra, esetleg a vödör is.

Bár lehet, hogy egyes márkás termékek először drágábbnak tűnhetnek, nem biztos, hogy az olcsóbb lesz a jobb megoldás. A festékek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, így amikor választásra kerül sor, nem árt megnézni, hogy mekkora falfelületre elegendőek. A több réteg sose jó, a megfelelő az 1-2, amely már kiváló fedőképességgel rendelkező típusnak mondható.

Szobafestő szakember fogadása

Szobafestés Budapest egész területén kérhető, így még egy apró fővárosi lakásban sem okozhat gondot segítséget kérni. Ha nincs időd, nem tudod, hogyan állj neki a munkának, akkor minden esetben jobb megoldás szakembert fogadni. Ő sokkal precízebben és gyorsabban varázsolja ismét lakhatóvá az otthonodat.

Összegezve

Tisztasági festésre tehát 2-3 évente szükség van, hogy a falakról eltávolítsuk a szennyeződéseket, a baktériumokat, illetve a poratkákat egyaránt. Fontos, hogy kiváló fedőképességű típust válasszunk, amelyből elegendő 1-2 réteget felvinni a falra. Ha azonban erre nem jut idő, akkor szobafestés Budapest egész területén kérhető szolgáltatás. A szakember gyorsan és precízen végzi el a munkát, ami után az otthon ismét élhető lesz.

Kapcsolódó cikkek

Lelki egészség megőrzése szülőknek

Lelki egészség megőrzése szülőknek

A jelenlegi helyzetben, a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálunk a lehető leghiggadtabban viselkedni. Nagyon nehéz, hiszen a jövő bizonytalanságánál nincs is rosszabb érzés. Azonban, ha kialakítunk egy rutint az életünkben, úgy kicsit könnyebbé tehetjük a

A gyerekek könnyen megszeretik a zöldséget - 4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket – ha egészen kicsi koruktól tartalmazza azokat az étrendje.

4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket

A gyerekek gyakran csak fanyalogva tologatják a tányérjukon a zöldségeket, pedig a zöldségek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szükségesek a gyermek fejlődéséhez. Mégis, hogyan szerettessük meg a gyermekkel ezeket a táplálékokat? A cikkből kiderüln

Hogyan segítsen a gyermek a konyhában?

Hogyan segítsen a gyermek a konyhában?

Már az egészen kicsi gyermeket is bevonhatjuk a házimunkába, az otthonai, akár a konyhai feladatok elvégzésébe. Mutatjuk az ötleteket, miben segíthet a gyermek.