Így nevelhetsz hosszan virágzó korallvirágot!

A korallvirág nemzetségbe több mint 150 korallvirág faj tartozik, melyek világszerte elterjedtek. Ebből a népes növénynemzetségből több fajjal is találkozhatunk a kertészeti üzletek és a virágboltok kínálatában, ezek közül az egyik legszebb a tömött korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana).
Így nevelhetsz hosszan virágzó korallvirágot!

A tömött korallvirág, egy színpompás virágokkal rendelkező pozsgás növény, mely eredetileg Madagaszkár szigetén őshonos. A kertbe ültethető pozsgásokhoz hasonlóan, remekül képes tárolni a vizet. Húsos levelei a nedvesség megtartására, valamint a csekély párologtatásra szolgálnak.

Így gondozd a korallvirágot!

A korallvirág gondozása nem nehéz, ugyanakkor, ha nem biztosítunk számára elegendő fényt, és elfeledkezünk a rendszeres metszésről valamint tápoldatozásról, közel sem lesz olyan szép a növényünk, mint amilyen lehetne.

Fényhiányos helyen, a korallvirág csúnyán megnyúlik, elveszíti szép kompakt formáját, emiatt mindenképpen napos, világos helyet kell keresnünk számára a lakásban.

Ahogy korábban már említettük a korallvirág leveleiben sokáig képes tárolni a nedvességet, ezért, ha kicsit száraznak tűnik a földje, akkor sem kell megijedni és azonnal nyakába zúdítani egy nagy adag öntözővizet. Elég csak mérsékelten öntözni, a túlöntözést mindenképpen kerüljük!

Két lényeges gondozási feladatot hagytunk a végére, ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a korallvirág sok-sok virággal örvendeztessen meg minket. Ezek közül egyik a tápoldatozás, ami nagyon lényeges, mivel a virágzás tápanyag igényes folyamat. A virágzási időszakban emiatt érdemes kéthetente tápoldatozni a korallvirágunkat!

A másik lényeges dolog a metszés és az elszáradt virágok folyamatos eltávolítása. Amikor egy virág elnyílt, azt vágjuk le azonnal a tőről, majd később a virágzási idő után a növény zöld részeit is vágjuk vissza, ezzel elérhetjük, hogy a korallvirág szép bokros formájú maradjon, és később virágokat is hozzon.

A korallvirág újravirágoztatása

A karácsonyi kaktuszhoz valamint a mikulásvirághoz hasonlóan a korallvirág esetében is erősen befolyásolja a virágzást a nappalok hosszának megváltozása, ezt kihasználva tudjuk ismételten virágzásra bírni.

Az újravirágoztatáshoz 6 héten keresztül, minden nap 14 órán át tartsuk sötétben a növényt, takarjuk le, esetleg tegyük egy sötét szekrénybe. A fennmaradó 10 órában, legyen továbbra is világos helyen. Miután megjelentek a bimbók, neveljük tovább a korallvirágot, a megszokott módon, világos helyen.

Bízunk benne, hogy tanácsaink segítségével nálad is sokáig és szépen fog díszíteni ez a színpompás növény. Sikeres szobakertészkedést kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

Az olvasás ösztönzése - A szülő és a gyermek közös olvasása megerősíti a köztük lévő szeretetköteléket

Az olvasás ösztönzése

A gyerek csak akkor fogja szeretni a könyveket, az olvasást, ha otthon azt látja, hogy a szülei is hódolnak ennek a szenvedélynek. A gyerekeknek már egészen kicsi koruktól is olvashatunk, hiszen csak így ültethetjük el benne az olvasás szeretetét. Mutatju

5 motivációs tipp lusta gyermek esetén

5 motivációs tipp lusta gyermek esetén

A kamaszokkal nem olyan egyszerű bánni, főleg, amikor a lustaságuk kerül előtérbe. Megfelelő programokkal és motivációs elemekkel kirángathatjuk őket a semmitevés világából.

A békés, nyugodt otthon megteremtése

A békés, nyugodt otthon megteremtése

Egy szépen berendezett otthonban, még a lelki békénket is könnyebben megtalálhatjuk. A gyerekes családokban elsősorban a kényelemre kell törekedni és arra, hogy jól érezzük magunkat az adott lakásban.