Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Az élénk lila színben pompázó levendula illatát mindenki ismeri. Gasztronómiában történő felhasználása viszont csak az elmúlt években szélesedett igazán ki. Intenzív íze miatt sokan nem kedvelik, viszont akik szívesen kísérleteznek vele, biztosan nem bánják meg, mert ez a csodás fűszer szó szerint megillatosítja a tányérunkat és poharainkat. A friss és szárított formában is felhasználható virágával ízesíthetjük például a sütemények tésztáját, illatosíthatunk vele tejet, vagy tejszínt, ha egy rövid ideig egy pár szál frissen szüretelt levendulaszálat áztatunk beléjük, de nem érdemes kihagyni a dzsemekből sem – kiválóan harmonizál az íze az eperrel, vagy a sárgabarackkal –. Sós ételekkel is remekül párosítható, ilyenkor a Provence fűszerkeverék értékes összetevőjeként tudjuk legkönnyebben felhasználni. Egyik legnépszerűbb felhasználási formájában mégsem a tányérokra kerül, hanem inkább poharainkba. Számos háztartás készít belőle ugyanis nyáron szörpöt, amely aztán egész évben jól esik szódával felhúzva.
Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Ha igazán finom és biztos, családi receptúra alapján készült levendula szörpöt kóstolnál, a keszthelyi Spájz Szörp Levendulaszörpjét ajánljuk neked. Ebben biztosan nem fogsz csalódni. Ráadásul, ha szeretnéd, cukormentes változatban is beszerezheted.


Gyors és könnyű levendulás frissítő forró nyári napokra:

Hozzávalók (1 liter frissítőhöz):

· 1 dl Spájz Levendulaszörp / Spájz Cukormentes levendulaszörp

· 8 dl szénsavas / szénsavmentes ásványvíz igény szerint

· 1 dl frissen facsart citromlé

· Díszítéshez: levendula (1-2 szál) citromkarikák, jég


Könnyű alkoholos levendulás koktél laza nyárestékhez:

Hozzávalók (1 pohár koktélhoz):

· 3 cl Spájz Levendulaszörp / Spájz Cukormentes levendulaszörp

· 5 cl jó minőségű vodka

· Fél lime leve

· 3 dl ásványvíz, vagy szóda

· Díszítéshez: mentalevél (2-3 levél), zúzott jég, lime

+1 tipp: ha nincs időd, de jólesne valami levendulás útközben: spritz cukormentes levendulavirág

A Spájz Cukormentes levendulaszörpjéből készült útrakész, 0,33 literes kiszerelésű spritz cukormentes levendulavirág szörpital kortyonként csempészi be a balatoni nyarak hangulatát a dolgos mindennapokba. A természetesen frissítő ízélményt magában rejtő ízletes levendulás ital szerintünk igazán jó hígítási aránnyal készül. Az aludobozos csomagolás pedig lehetővé teszi, hogy bárhol koccintsatok vele, ahol csak jólesik. Arra érdemes odafigyelni, hogy kellemesen hűs legyen, mivel az ízélmény így lesz maximális.


Fotók: pinterest, pexels.com, @spritzbySPÁJZ

Kapcsolódó cikkek

A szervezettség megoldása - A család és az időbeosztás a szülők feladata.

A család és az időbeosztás

A családokban nagy szerepe van a tervezésnek és a szervezésnek. Ebben segítségükre lehet a digitális naptár, vagy a falra rögzíthető fali naptár, amelyen mindig kihúzhatjuk a már nem aktuális információkat, illetve új programokat is könnyedén a naptárra í

Beszélgetésindító vacsora közben

Beszélgetésindító vacsora közben

A kommunikációnak fontos szerepe van a családi kapcsolatokban. Néhány tippel segítünk, hogyan kezdeményezzünk beszélgetést a gyerekkel.

A gyermek boldogságához vezető utak

A gyermek boldogságához vezető utak

A gyermek boldogsáságnak megteremtésében a szülőnek kiemelt feladatot szükséges vállalni. Tippeket adunk, hogyan, és milyen módon tehetjük boldoggá a gyermekünket.