Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Az élénk lila színben pompázó levendula illatát mindenki ismeri. Gasztronómiában történő felhasználása viszont csak az elmúlt években szélesedett igazán ki. Intenzív íze miatt sokan nem kedvelik, viszont akik szívesen kísérleteznek vele, biztosan nem bánják meg, mert ez a csodás fűszer szó szerint megillatosítja a tányérunkat és poharainkat. A friss és szárított formában is felhasználható virágával ízesíthetjük például a sütemények tésztáját, illatosíthatunk vele tejet, vagy tejszínt, ha egy rövid ideig egy pár szál frissen szüretelt levendulaszálat áztatunk beléjük, de nem érdemes kihagyni a dzsemekből sem – kiválóan harmonizál az íze az eperrel, vagy a sárgabarackkal –. Sós ételekkel is remekül párosítható, ilyenkor a Provence fűszerkeverék értékes összetevőjeként tudjuk legkönnyebben felhasználni. Egyik legnépszerűbb felhasználási formájában mégsem a tányérokra kerül, hanem inkább poharainkba. Számos háztartás készít belőle ugyanis nyáron szörpöt, amely aztán egész évben jól esik szódával felhúzva.
Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Ha igazán finom és biztos, családi receptúra alapján készült levendula szörpöt kóstolnál, a keszthelyi Spájz Szörp Levendulaszörpjét ajánljuk neked. Ebben biztosan nem fogsz csalódni. Ráadásul, ha szeretnéd, cukormentes változatban is beszerezheted.


Gyors és könnyű levendulás frissítő forró nyári napokra:

Hozzávalók (1 liter frissítőhöz):

· 1 dl Spájz Levendulaszörp / Spájz Cukormentes levendulaszörp

· 8 dl szénsavas / szénsavmentes ásványvíz igény szerint

· 1 dl frissen facsart citromlé

· Díszítéshez: levendula (1-2 szál) citromkarikák, jég


Könnyű alkoholos levendulás koktél laza nyárestékhez:

Hozzávalók (1 pohár koktélhoz):

· 3 cl Spájz Levendulaszörp / Spájz Cukormentes levendulaszörp

· 5 cl jó minőségű vodka

· Fél lime leve

· 3 dl ásványvíz, vagy szóda

· Díszítéshez: mentalevél (2-3 levél), zúzott jég, lime

+1 tipp: ha nincs időd, de jólesne valami levendulás útközben: spritz cukormentes levendulavirág

A Spájz Cukormentes levendulaszörpjéből készült útrakész, 0,33 literes kiszerelésű spritz cukormentes levendulavirág szörpital kortyonként csempészi be a balatoni nyarak hangulatát a dolgos mindennapokba. A természetesen frissítő ízélményt magában rejtő ízletes levendulás ital szerintünk igazán jó hígítási aránnyal készül. Az aludobozos csomagolás pedig lehetővé teszi, hogy bárhol koccintsatok vele, ahol csak jólesik. Arra érdemes odafigyelni, hogy kellemesen hűs legyen, mivel az ízélmény így lesz maximális.


Fotók: pinterest, pexels.com, @spritzbySPÁJZ

Kapcsolódó cikkek

A nem szó miatt - 3 ok, hogy többször mondjunk igent, mint nemet a gyermekünknek – a gyermek soha nem lesz önálló.

3 ok, hogy többször mondjunk igent, mint nemet a gyermekünknek

A szülőnek kell korlátokat állítani, szabályokat hozni a gyermeke számára, azonban, ha mindig csak nemet mondunk, azzal a gyermek soha sem lesz önálló és nem tapasztalja meg a kudarcokat, majd csak felnőttkorában, amelyet sokkal nehezebben fog majd viseln

A gyermeki önállóságot segítjük - 6 ok, hogy megtanítsuk a gyermeket főzni- de készségeket és képességeket is fejlesztünk.

6 ok, hogy megtanítsuk a gyermeket főzni

A gyermek készségeit és képességeit is fejlesztjük azzal, ha megtanítjuk sütni és főzni. Nem mellesleg, az önálló életre is felkészítjük ezzel.

Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Levendulás frissítők nappalra és estére a Spájz Szörp ajánlásával

Az élénk lila színben pompázó levendula illatát mindenki ismeri.