Fagyos végtagok, viszlát! Eljött az elektromos padlófűtés ideje

A tél beköszöntével az ágyak és szekrények mélyéről előkerülnek a nehéz és vastag anyagokból készült ruhák, hogy testünket ezekbe csomagolva védhessük a zord időjárástól. Ez így is van rendjén.
Fagyos végtagok, viszlát! Eljött az elektromos padlófűtés ideje

Egészen addig, amíg a lakásban nem kell a síruhánkat viselnünk, és amíg elég egy réteg zokni, nem kell kapásból hármat a lábunkra húzni, hogy ne fagyjunk meg. Márpedig elég gyakori dolog, hogy a bolyhos téli zokni is kevés, és legalább egy hasonlóan puha mamuszt is felveszünk a biztonság kedvéért. És mi lenne, ha ennek vége lenne? Milyen lenne télen is élvezni a nap fűtötte padló érintését anélkül, hogy rágná a lelkünket a bűntudat, amiért a környezetünk kárán élvezzük a luxust?

Az elektromos padlófűtés egy olyan megoldást kínál, amivel egyszerre óvhatjuk a környezetünket, és a saját egészségünket, na meg természetesen a hideg végtagjainkat. Az elektromos padlófűtés legkorszerűbb változatát az infrafűtésnek köszönhetjük, a harmadik generációs fűtőfóliának. Ez egy olyan antibakteriális fűtőfilm, ami a testünket közvetlenül melegíti, padlófűtés formájában pedig azonnal érezhetjük a lábunknál a kellemes fűtést. Egyenletes hőelosztást biztosít, hideg foltok, illetve a túlmelegedés veszélye nélkül. Az elektromos padlófűtés a klasszikus vízzel működtetett rendszer egy modernebb változata, úgy is mondhatjuk, a száraz padlófűtés. Attól függően, hogy mikor és hova szeretnénk telepíteni a fűtési rendszerünket, jó tudni, hogy a fűtőfóliát alapvetően építkezéskor vagy felújításkor, míg a fűtőkábeles fűtőszőnyeget akár utólag is, a burkolat megbontása nélkül is használhatjuk. Utóbbi tökéletesen működik kiegészítő fűtésként is, ha esetleg egy már kiépített fűtési rendszer mellé szeretnénk egy kis extra meleget, akár a gyerekek szobájába, akár fürdőszobába.

Az elektromos fűtések telepítésekor nem árt mérlegelni azt is, hogy a napelemek használatával a kiadásaink is csökkenni fognak. Az elektromos padlófűtés egy gazdaságosan, jól vezérelhető rendszer, ami komfortos, egységes meleget biztosít nagy hatékonysággal, hogy végleg elbúcsúzhassunk a több rétegnyi zoknitól.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Beszélgetésindító vacsora közben

Beszélgetésindító vacsora közben

A kommunikációnak fontos szerepe van a családi kapcsolatokban. Néhány tippel segítünk, hogyan kezdeményezzünk beszélgetést a gyerekkel.

A gyerekek könnyen megszeretik a zöldséget - 4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket – ha egészen kicsi koruktól tartalmazza azokat az étrendje.

4 tipp, hogy a gyermek megszeresse a zöldségeket

A gyerekek gyakran csak fanyalogva tologatják a tányérjukon a zöldségeket, pedig a zöldségek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek szükségesek a gyermek fejlődéséhez. Mégis, hogyan szerettessük meg a gyermekkel ezeket a táplálékokat? A cikkből kiderüln

6 ok, hogy megtanítsuk a gyermeket főzni

6 ok, hogy megtanítsuk a gyermeket főzni

A gyermek készségeit és képességeit is fejlesztjük azzal, ha megtanítjuk sütni és főzni. Nem mellesleg, az önálló életre is felkészítjük ezzel.