Melyik szobába milyen szőnyeg illik?

Nem ízlés vagy stílus kérdése, hanem főleg a használhatóság, ami szerepet játszik abban, hogy melyik szőnyeg melyik helyiségbe való.
Ilyen szőnyegek illenek a különböző szobákba

Természetesen az életmódunk is nagyban befolyásolja ezt a dolgot, de ettől függetlenül akadnak olyan általános tanácsok, amiket érdemes megfontolnunk, ha a lakásunk szőnyegezéséről van szó.

A hálószoba egy olyan része az otthonunknak, ahol viszonylag ritkán étkezünk, legalábbis általában nem ez a fő funkciója ennek a szobának. Reggelenként pedig, különösen télen, nem túl jó érzés, ha a hideg padlóra kell kilépnünk. Éppen ezért ebbe a szobába a leginkább odaillő választásnak a puha, hosszú szálú változatok bizonyulnak, hiszen ezekkel a reggelünk is sokkal jobban indul. Akár a már meglévő síkszövött szőnyegünkre is tehetünk egy újabb réteg shaggy szőnyeget, amit a szőnyeg outlet kínálatából is beszerezhetünk.

Ha a nappalinkról van szó, érdemes kicsit előtérbe helyezni azt, hogy az életmódunk milyen berendezést követel. Egy babás családban szerencsésebb egy könnyen tisztítható, síkszövött szőnyeg, amin a kicsi kúszhat és mászhat, ha úgy hozza a kedve. Ha szeretünk a földön ülni, akkor akár a nappalinkban is jó lehet egy hosszabb szálú szőnyeg. Mivel ez a lakás központi helyisége, válasszunk látványos, mutatós darabot, amire öröm ránézni.

Étkezőbe és konyhába kifejezetten a rövidebb szálú szőnyegek valók, amiket egyszerűen tisztán tudunk tartani, mégsem kell a hideg járólapon járnunk. Fontos szempont az is, hogy mennyire fogalmas egy helyiség, kopásállóság és szín tekintetében is. Fürdőszobába és előszobába is úgy válasszunk, hogy – utóbbi esetében szó szerinti értelemben is – mindenképpen állják a sarat.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

2 könnyen termeszthető zöldség, amivel elkezdheted a kertészkedést!

2 könnyen termeszthető zöldség, amivel elkezdheted a kertészkedést!

A galambbegy saláta és a csicsóka is népszerű manapság.

A szervezettség megoldása - A család és az időbeosztás a szülők feladata.

A család és az időbeosztás

A családokban nagy szerepe van a tervezésnek és a szervezésnek. Ebben segítségükre lehet a digitális naptár, vagy a falra rögzíthető fali naptár, amelyen mindig kihúzhatjuk a már nem aktuális információkat, illetve új programokat is könnyedén a naptárra í

6 időspóroló tipp elfoglalt mamiknak

6 időspóroló tipp elfoglalt mamiknak

Az anyukáknak nagyon összeszedettnek kell lenni, hogy egy napba, minden munka és tevékenység beleférjen. A szervezettség fontos. A cikkel, ebben próbálunk segítséget nyújtani.