A válás 4 leggyakoribb oka

Sajnos, nagyon sok nem működő házasságot lehet manapság látni, illetve nagyon sokan döntenek a válás mellett. Sok olyan történetet lehet hallani, hogy éppen akkor készül válni a pár, amikor megszületett, vagy útban van a baba. Mi lehet annak az oka, ha a házasság tönkre megy, mi lehet a probléma, miért nem nőhet fel sok gyermek teljes családban? A cikkben az 4 leggyakoribb okra mutatunk rá.
Sok oka lehet a válásnak - A válás 4 leggyakoribb oka - de talán ezek a leggyakoribbak.

1. A ketyegő biológia óra

Az igazit nem könnyű megtalálni. Van, aki több kapcsolaton van túl, mégsem találta meg a számára megfelelő partnert és ezért pánikba esik. Kétségbeesetten keres valakit, mert már nagyon szeretne családot, vagy egyszerűen csak nagyon szeretne boldog lenni. Vannak olyan történetek, amikor így is működhet a kapcsolat, hiszen a szerelem is beférkőzik a kapcsolatba, és a gyermek születésével még nagyobb a boldogság. Azonban nem ez az általános tendencia. A váláshoz leggyakrabban az vezet, hogy a párok nem is igazán ismerték meg egymást, így nem tudják azt sem, hogyan reagálna a másik fél bizonyos helyzetekre. Az első nagy „próbatétel” a baba érkezése, amely sok lemondással és kompromisszummal jár, amelyet nem mindenki tud elviselni, megemészteni, inkább a válást választja, a problémák megoldása helyett.

2. A ki nem mondott sérelmek

Amikor egy-egy házaspár azt mondja, hogy köztük soha sincsenek konfliktusok, azt nehezen lehet elhinni. Persze ez még igaz is lehet, de elsősorban azok a házasságok vannak túlsúlyban, ahol néha vannak viták, amelyek többnyire az eltérő nézetek miatt alakulnak ki. Addig, amíg a házasfelek képesek a problémákat alaposan megbeszélni és kölcsönös kompromisszumokkal megoldani, addig nincs gond. A probléma abból adódik, ha az egyik fél inkább tűr és hallgat, hogy ne legyenek súrlódások.

Családi magazin cikk közepi banner

3. Az eltérő nevelési stílus

Igen bizony, még a gyermeknevelési kérdések is okot adnak egyeseknél a válásra. Ennek elkerülése érdekében már jobb a gyermek születése előtt tisztázni, hogy ki, milyen nevelési elveket vall, és még a gyermek érkezése előtt egy arany középutat találni, mert hiszen az a gyermek fejlődését sem biztosítja kellőképpen, ha az egyik szülő mindent megenged, míg a másik szülő a vasszigor elkötelezett híve.

4. A hűtlenség

Szomorú olyan történeteket hallani, amikor kisbaba születik egy családba, és az apuka, ahelyett, hogy minden szabad percét a családdal töltené, máshol keresi a boldogságot. Az csak természetes, hogy a férj és feleség szerep után, az anyai és az apai szerepekbe is bele kell tanulni, ami sok időt igényel. Sok kispapa megijed a feladatoktól, a felelősségtől, az apai szereptől, és ezért menekül más nő karjaiba. Ez azonban a beleérző képesség hiányára is utal, hiszen egy empatikus ember nagyon jól tudja, hogy mekkora fájdalmat okoz ezzel a cselekedetével a párjának, így még csak gondolati szinten sem kacsingat ki a kapcsolatból. Szerencsére, ők vannak többségben.

Kapcsolódó cikkek

Így hozd vissza a tüzet a kapcsolatodba!

Így hozd vissza a tüzet a kapcsolatodba!

A kapcsolatunk kezdetén mindent csodásnak élünk meg.

Stressz, házasság, gyerekek

Stressz, házasság, gyerekek

A gyermek érkezése egy-egy családba, nem csak rózsaszínbe burkolt, örömteli pillanatokat hordoz magával. Bizony, ahol gyermek van, ott több stressz is van. Mit tegyünk a stressz csökkentése érdekében? Mutatunk néhány ötletet!

4 mód, hogy örüljünk annak, hogy szülők lehetünk

4 mód, hogy örüljünk annak, hogy szülők lehetünk

Szülőnek lenni nem könnyű, még akkor sem, ha sokszor erőnkön felül teljesítünk. Szuperanyu és szuperanyu nem létezik, így jobban is tesszük, ha nem törekszünk erre.